EPG123 Bug Reports

An evolving, supported alternative to Rovi
Forum rules
★ Download the latest EPG123 here: http://epg123.garyan2.net <> Setup guide here: http://epg123.garyan2.net/downloads/epg123_Guide.pdf
sjr56stn

Posts: 56
Joined: Tue Mar 03, 2015 4:49 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

Re: EPG123 Bug Reports

#1541

Post by sjr56stn » Sun May 02, 2021 4:51 pm

sjr56stn wrote:
Tue Mar 23, 2021 4:48 pm
I am certainly unsure that this is an EPG123 bug but, starting a few weeks back, I have been having intermittent tuner recording failures, and they seem to only occur when a scheduled recordings coincide with watching a recorded program in WMC. I have two tuner cards (a Hauppauge Hvr 4400 dual tuner DVD-T + DVD-S2, and a TBS 6280 dual tuner 2x DVD-T2). These two tuner cards have been working happily together on my Win7x64 system since 2014.
If I schedule four simultaneous TV recordings, and the WMC program is closed, then all four will record OK, but if I have WMC open then I will likely get either a “no signal on TV channel”, or an unexpected tuner error (code 0xC0040524 or 1073478364). This will invariably occur on the TBS 6280 tuners (although I have occasionally had a “no TV signal” on the Hauppauge). Attempting to view live TV on the failed tuner will usually result in a “No TV signal” or “Tuner not present” message. Rebooting the PC brings everything back to normal. Even a period of sleep seems to fix the tuners.
This looks to me like a software conflict of some sort, or perhaps a corruption in a database. I don’t think anything much has changed on the software front to cause this, and I have tried rebuilding the WMC database in the EPG123 client (v1.6.3.0), but this doesn’t seem to help, and I am wondering what sanity checks, if any, the EPG123 client does on the database when it is rebuilt.
It could be that the TBS 6280 card is failing, and so I am considering replacing both cards with a single multi-channel tuner card (e.g. a Hauppauge HVR-5525 6-in-1), but the hassle of doing a complete terrestrial and satellite retune is a bit of a disincentive!
In case anyone out there is still worrying about the non-EPG123 problem I reported on Mar 23rd, then I thought you’all might like to know that I now think this was simply an overheating issue. I use a HD 6450 display card with passive heat sink, and it gets pretty hot when we are watching recorded programs or live TV in WMC. The TBS 6280 tuner card is in the next slot in my Moneual Moncaso 320 case. I had been swapping display cards, and it seems I put the HD 6450 back leaning over very close to the tuner card. I have now straightened the display card up, and also added some case cooling fans (excellent silent ones) and all now seems to be well. I am pretty sure the failures of the TBS 6280 tuner card were simply due to it getting far too hot.

mustpushbuttons

Posts: 22
Joined: Tue Dec 31, 2019 6:20 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#1542

Post by mustpushbuttons » Fri May 07, 2021 2:13 pm

Login failed. Did not receive a token request from Schedules Direct.

So this is SD issue?

User avatar
garyan2

Posts: 5942
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#1543

Post by garyan2 » Fri May 07, 2021 3:09 pm

It appears to have been, not now, an issue with SD. Working fine here now.
- Gary
Keeping WMC alive beyond January 2020. http://epg123.garyan2.net

mustpushbuttons

Posts: 22
Joined: Tue Dec 31, 2019 6:20 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#1544

Post by mustpushbuttons » Fri May 07, 2021 5:35 pm

Just resolved itself 3 minutes ago! yay

[5/7/2021 10:33:57 AM] [ INFO] Token request successful. serverID: 20141201.web.1 , datetime: 2021-05-07T17:32:03Z

Post Reply