Firefox v80 "MCE 7 Reset Toolbox Access Is Denied" Message

Post Reply
Keylonta

Posts: 35
Joined: Sat Jul 19, 2014 8:56 am
Location:

HTPC Specs: Show details

Firefox v80 "MCE 7 Reset Toolbox Access Is Denied" Message

#1

Post by Keylonta » Thu Aug 27, 2020 6:33 am

I use "MCE Reset Toolbox" to add entry points to WMC for launching websites with Firefox.

Website Entry Points.jpg

The following image is of the settings I used in "MCE Reset Toolbox" for one of the entry points.

MCE Reset Toolbox Settings.jpg

Everything worked fine until yesterday when I updated to the latest Firefox v80. Now whenever WMC relaunches after closing Firefox I get the "MCE 7 RESET TOOLBOX Access is denied" message in WMC.

MCE Reset Toolbox Message.jpg
MCE Reset Toolbox Message.jpg (16.1 KiB) Viewed 1480 times

I checked the Firefox release notes for v80, and it mentions that a number of new permission policies have been implemented. Maybe that's what's causing the issue.

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/8 ... easenotes/

https://github.com/mozilla/policy-templ ... ermissions


Restoring Firefox back to v79 fixes the issue.

Does anyone know what caused the issue or have any ideas how to fix it?

JediDwight

Posts: 9
Joined: Mon Jan 02, 2012 10:13 pm
Location: Saint Louis, MO

HTPC Specs: Show details

#2

Post by JediDwight » Sun Aug 30, 2020 2:33 pm

You might try Waterfox Classic. Mozilla has removed many benefits Firefox has had in recent years. Waterfox has been around as a 64-bit build of Firefox many years now. It retains many since-removed features, including the ability to use Classic Theme Restorer, and older plugins.

https://www.waterfox.net/download/

Keylonta

Posts: 35
Joined: Sat Jul 19, 2014 8:56 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by Keylonta » Mon Aug 31, 2020 7:08 am

Thanks JediDwight, much appreciated. I've been trying to get the Brave browser to work too but I get the same "Access is Denied" message when WMC is relaunched. But for some reason, if I first launch WMC from within MCE Reset Toolbox using the WMC icon on the ribbon, then the "Access is Denied" message doesn't show.

2020-08-31 17_19_31-MCE Reset Toolbox.jpg
2020-08-31 17_19_31-MCE Reset Toolbox.jpg (9.43 KiB) Viewed 1387 times

Shadow Lord

Posts: 4
Joined: Sat Sep 05, 2020 10:38 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#4

Post by Shadow Lord » Sat Sep 05, 2020 10:47 pm

I can confirm the same issue with on a brand new install using Win 8.1/WMC and Firefox 80. Interestingly, Firefox 80 works fine on Windows 7 WMC with entry point setup using Media Center Studio.

Shadow Lord

Posts: 4
Joined: Sat Sep 05, 2020 10:38 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#5

Post by Shadow Lord » Mon Sep 07, 2020 9:36 am

Shadow Lord wrote:
Sat Sep 05, 2020 10:47 pm
I can confirm the same issue with on a brand new install using Win 8.1/WMC and Firefox 80. Interestingly, Firefox 80 works fine on Windows 7 WMC with entry point setup using Media Center Studio.
I just also did a new install with Win 7 SP1 and Firefox 80 works fine with entry points made with Reset Tool Box. So it seems to be a combination of Reset Toolbox, Win 8.x or higher, and Firefox 80.

Post Reply