How many here purchased the re release HDHR Prime3?

Ask about SiliconDusts HomeRun tuners here.
Post Reply
toshfive

Posts: 34
Joined: Fri Dec 23, 2011 4:05 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

How many here purchased the re release HDHR Prime3?

#1

Post by toshfive » Thu Dec 31, 2020 10:11 pm

I did.

Was just curious if others here have. What few of us left that is...

MediaCowboy

Posts: 11
Joined: Mon Jan 20, 2014 1:40 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#2

Post by MediaCowboy » Thu Dec 31, 2020 10:12 pm

I purchased 2 and had 1 working. For now I have all three in a drawer and using an IPTV solution.

Last edited by MediaCowboy on Thu Dec 31, 2020 10:12 pm, edited 1 time in total.

wilme2

Posts: 34
Joined: Mon Jul 08, 2013 6:33 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by wilme2 » Thu Dec 31, 2020 10:58 pm

I bought one. Had been waiting for the Prime 6, but decided buying a second Prime 3 was the best I could do. Not sure I really need 6 tuners of cable + 4 OTA (Quattro 4K), but that is what I now have in service - on Win7MC. Still waiting for DRM recordings on the HDHR DVR (Kickstarter supporter).

Sent from my SM-G950U using Tapatalk


Space

Posts: 2411
Joined: Sun Jun 02, 2013 9:44 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#4

Post by Space » Fri Jan 01, 2021 2:13 am

Those that have one of these, does it differ from the original model? For instance, is it missing the 3 individual "tuner active" LEDs?

MediaCowboy

Posts: 11
Joined: Mon Jan 20, 2014 1:40 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#5

Post by MediaCowboy » Fri Jan 01, 2021 2:13 am

Space wrote:Those that have one of these, does it differ from the original model? For instance, is it missing the 3 individual "tuner active" LEDs?
Yes, it is missing the 3 tuner LEDs but that is all I have discovered.

adam1991

Posts: 2891
Joined: Sat Jun 11, 2011 2:31 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#6

Post by adam1991 » Fri Jan 01, 2021 4:18 am

MediaCowboy wrote:
Thu Dec 31, 2020 10:12 pm
For now I have all three in a draw
you mean drawer?

wilme2

Posts: 34
Joined: Mon Jul 08, 2013 6:33 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#7

Post by wilme2 » Fri Jan 01, 2021 4:47 pm

Apparently the Primes haven't had the individual tuner LEDs for several years. So this isn't really a change specific to the new 2020 batch.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk


Space

Posts: 2411
Joined: Sun Jun 02, 2013 9:44 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#8

Post by Space » Fri Jan 01, 2021 5:58 pm

wilme2 wrote:
Fri Jan 01, 2021 4:47 pm
Apparently the Primes haven't had the individual tuner LEDs for several years. So this isn't really a change specific to the new 2020 batch.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Really? I didn't know that. Interesting.

I really like having them, it makes it easy to quickly tell if the DVR is working without having to turn on the TV.

adam1991

Posts: 2891
Joined: Sat Jun 11, 2011 2:31 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#9

Post by adam1991 » Sat Jan 02, 2021 3:49 am

This isn't a "re-release"; it's more of a "we found a bunch of new old stock in a warehouse, and decided to release them to the wild since the 6 tuner model is dead".

Ken H

Posts: 219
Joined: Sun Feb 15, 2015 9:14 pm
Location: Ann Arbor, home of the Big House with the little coach

HTPC Specs: Show details

#10

Post by Ken H » Fri Feb 12, 2021 4:39 am

adam1991 wrote:
Sat Jan 02, 2021 3:49 am
This isn't a "re-release"; it's more of a "we found a bunch of new old stock in a warehouse, and decided to release them to the wild since the 6 tuner model is dead".
Really? Is this known or speculation?

User avatar
garyan2

Posts: 6301
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#11

Post by garyan2 » Fri Feb 12, 2021 5:11 am

- Gary
Keeping WMC alive beyond January 2020. https://garyan2.github.io

Ken H

Posts: 219
Joined: Sun Feb 15, 2015 9:14 pm
Location: Ann Arbor, home of the Big House with the little coach

HTPC Specs: Show details

#12

Post by Ken H » Fri Feb 12, 2021 6:00 am

Thank you Gary.

The Spud

Posts: 1
Joined: Mon Dec 26, 2011 2:23 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#13

Post by The Spud » Thu Apr 29, 2021 3:56 pm

My Ceton Infinitv 6 started acting up over the past few days, so I'm considering picking up a couple of Prime 3s. Would my wife's viewing experience be enhanced using the Primes with Windows 10, Kodi, and NextPVR vs the Infinitv, Windows 7, WMC, Kodi, and ServerWMC?

mech_egr

Posts: 2
Joined: Sat Oct 12, 2019 8:57 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#14

Post by mech_egr » Wed Jul 07, 2021 5:04 am

I bought it as soon as it showed up on Amazon. Given the age of my existing Prime3 tuner (and with no other credible CableCARD digital tuners available on the market), I figured it would be worth picking up a spare (in case my existing Prime3 tuner bites the dust [noting: a number of years ago, my neighbor's tree was struck by lightning; and effectively emitted an EMP which blew out my original Ceton ETH6 tuners, Charter/Spectrum Tuning-Adapters, (as well as 3 HD TVs, and a high-end NEC monitor] I've verified the new tuner functions properly (and have chosen to store in a steel fireproof/waterproof safe to retain as a replacement, if my existing Prime3 tuner craps out).

Note: Now that I've verified that the newly bought Prime3 functions properly, I'm tempted to purchase another (to actually put in service on home-network to get back to a total of 6 available tuners) I so miss the Ceton ETH6 tuners (a bit finicky, but at one point, I had a total of 12 tuners operational in the house; those were good times) ;-)

Running 2 Home-Theater PCs (Win7) along with 4 Ceton Echos. Subscription just renewed for another year with Schedules Direct (and use EPG123 on nightly cron-job to updated 21-days/worth of guide-data). Long live Win7 WMC!! :-)

Ceester

Posts: 1
Joined: Wed Jan 01, 2020 7:19 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#15

Post by Ceester » Wed Aug 25, 2021 3:43 pm

I just bought one from Amazon since lost the previous one due to Lightening strike. Now it has 2 green lights. Only 2 of the 3 tuners work. Do you think its because of the cable card or some epg123 software upgrade? Could try either, but a pain to remove/reinstall & call cable co. Anyone have a simple solution?

Metalman

Posts: 3
Joined: Sun Jan 29, 2017 6:51 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#16

Post by Metalman » Wed Aug 25, 2021 6:22 pm

Ceester wrote:
Wed Aug 25, 2021 3:43 pm
I just bought one from Amazon since lost the previous one due to Lightening strike. Now it has 2 green lights. Only 2 of the 3 tuners work. Do you think its because of the cable card or some epg123 software upgrade? Could try either, but a pain to remove/reinstall & call cable co. Anyone have a simple solution?
You may want to ask here: https://forum.silicondust.com/forum/ind ... 1900af7f6d

Post Reply