Pixelation on ITV1 HD (DVBS2)

For country-specific questions and topics regarding Media Center
Post Reply
User avatar
tony_park

Posts: 261
Joined: Fri Jun 10, 2011 12:01 pm
Location: South Yorkshire

HTPC Specs: Show details

Pixelation on ITV1 HD (DVBS2)

#1

Post by tony_park » Tue Dec 16, 2014 8:51 am

Hi,

is anyone else getting any pixelation on the above channel recently? Not sure if they've changed the codecs etc, but probably every 15-30sec, we're getting a lot of tearing/pixelation occurring, so much so, that we can't record from that channel anymore. Live tv is affected too :cry:


Thanks
Tony

wally007

Posts: 88
Joined: Fri Aug 24, 2012 7:25 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#2

Post by wally007 » Tue Dec 23, 2014 8:02 am

I've watched a bit of ITV1 HD this weekend and did not have any problems.

I use dreambox 500 HD -> DVBLink -> MCE for what its worth.

User avatar
tony_park

Posts: 261
Joined: Fri Jun 10, 2011 12:01 pm
Location: South Yorkshire

HTPC Specs: Show details

#3

Post by tony_park » Tue Dec 23, 2014 11:32 am

Hi Wally,

which tuners are you using in your HTPC? If TBS ones, which drivers have you got installed for them?


Thanks
Tony

User avatar
holidayboy

Posts: 2761
Joined: Sun Jun 05, 2011 1:44 pm
Location: Northants, UK

HTPC Specs: Show details

#4

Post by holidayboy » Wed Dec 24, 2014 8:05 am

Hi Tony,

I just fired up 7MC for a test and I'm not seeing any issues on ITV1 HD.

TBS6985 driver: 1.0.0.5
TBS6280 driver: 1.0.1.2

I put my old TBS6981 and TBS6982 cards in a test box and didn't see any issues either.

Maybe upload a sample clip and see if anybody can reproduce the effect?
Rob.

TGB.tv - the one stop shop for the more discerning Media Center user.

User avatar
holidayboy

Posts: 2761
Joined: Sun Jun 05, 2011 1:44 pm
Location: Northants, UK

HTPC Specs: Show details

#5

Post by holidayboy » Wed Dec 24, 2014 8:06 am

Silly idea:

Have you tried tuning to a different ITV1 HD region just for a laugh?
Rob.

TGB.tv - the one stop shop for the more discerning Media Center user.

User avatar
holidayboy

Posts: 2761
Joined: Sun Jun 05, 2011 1:44 pm
Location: Northants, UK

HTPC Specs: Show details

#6

Post by holidayboy » Wed Dec 24, 2014 8:36 am

I just compared an ITV1 HD recording from yesterday against a recent BBC1 HD one and there don't seem to be any major differences.

I don't really know much about it tho! :?
TV file details.zip
(2.22 KiB) Downloaded 84 times
Rob.

TGB.tv - the one stop shop for the more discerning Media Center user.

wally007

Posts: 88
Joined: Fri Aug 24, 2012 7:25 am
Location:

HTPC Specs: Show details

#7

Post by wally007 » Fri Dec 26, 2014 5:16 am

hi Tony, im using Dreambox as my tuner. (and sky uk decoder but thats not important right now)

User avatar
tony_park

Posts: 261
Joined: Fri Jun 10, 2011 12:01 pm
Location: South Yorkshire

HTPC Specs: Show details

#8

Post by tony_park » Fri Dec 26, 2014 6:20 pm

Hi guys

Thanks for checking this out for me. Turns out that when I try out itv1hd for Granada, which is is probably our closest option, seems to be working fine. Looks like it was just a problem for us, using central version. So far, so good, but will have to check out the downtown recording from last night, we recorded both SD and HD versions just in case, since it's one of the wife's fave shows.
THX for checking [CHRISTMAS TREE]

Post Reply