Vizio S4251w-B4 soundbar and Media Center remote.

Talk about speakers, TVs, receivers, STBs, etc.
Post Reply
boogmeister1

Posts: 73
Joined: Sun Jul 17, 2011 6:20 am
Location: Sacramento, CA

HTPC Specs: Show details

Vizio S4251w-B4 soundbar and Media Center remote.

#1

Post by boogmeister1 » Sun Oct 12, 2014 11:59 pm

Has anyone been able to get the Microsoft media center remote to learn the volume commands from the Vizio remote?

I just bought the soundbar and love it, but having two remotes is a pain. I was just wondering if anyone else had experienced this and what you have done to remedy it.

thanks,
Eric

3rob3

Posts: 548
Joined: Sun Aug 28, 2011 8:48 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#2

Post by 3rob3 » Mon Oct 13, 2014 12:15 am

I'm not sure what model # sound bar mine is but I had no problem programming a media center remote for it.

dmagerl

Posts: 391
Joined: Mon Jun 06, 2011 9:16 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by dmagerl » Mon Oct 13, 2014 12:28 am

If you have the Dell version of the remote, without the TV power button, it is non-programmable.

3rob3

Posts: 548
Joined: Sun Aug 28, 2011 8:48 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#4

Post by 3rob3 » Mon Oct 13, 2014 12:43 pm


boogmeister1

Posts: 73
Joined: Sun Jul 17, 2011 6:20 am
Location: Sacramento, CA

HTPC Specs: Show details

#5

Post by boogmeister1 » Mon Oct 13, 2014 5:05 pm

Thanks, guys.

My remote is a microsoft remote. I have no problem programming the power, volume and channel buttons for my TV... which, ironically enough, is a Vizio. For whatever reason, it won't accept the soundbar's remote settings.

Eric

User avatar
holidayboy

Posts: 2715
Joined: Sun Jun 05, 2011 1:44 pm
Location: Northants, UK

HTPC Specs: Show details

#6

Post by holidayboy » Mon Oct 13, 2014 5:16 pm

Silly questions:

Have you tried new batteries in both remotes and also tried learning the codes in a dark room?
Rob.

TGB.tv - the one stop shop for the more discerning Media Center user.

boogmeister1

Posts: 73
Joined: Sun Jul 17, 2011 6:20 am
Location: Sacramento, CA

HTPC Specs: Show details

#7

Post by boogmeister1 » Mon Oct 13, 2014 5:24 pm

thanks, Holidayboy.

I have tried new batteries, but not a completely dark room. I have a very dim TV room, but I'll try it in a totally dark room next.

Thanks for the idea!

User avatar
makryger

Posts: 2132
Joined: Sun Jun 05, 2011 2:01 pm
Location: Illinois

HTPC Specs: Show details

#8

Post by makryger » Mon Oct 13, 2014 6:27 pm

Somewhat unrelated, but please do report back what you think of these speakers... I was considering getting these or the 52" variant myself. I've been using the logitech z5450 wireless speakers for years, but it's starting to seem like a dinosaur... But I can't fathom going back to wired speakers. Plus I like the subwoofer-in-the-back concept
My Channel Logos XL: Get your Guide looking good! ~~~~ TunerSalad: Increase the 4-tuner limit in 7MC

boogmeister1

Posts: 73
Joined: Sun Jul 17, 2011 6:20 am
Location: Sacramento, CA

HTPC Specs: Show details

#9

Post by boogmeister1 » Mon Oct 13, 2014 7:30 pm

I really like the speakers, however, they take a little getting used to. You adjust volume, surround sound, treble, bass, etc. from the remote. The screen on the remote is rather dark and has no backlight. Having said that, the sound is great compared to the speakers on the TV. My wife is extremely happy that it has Bluetooth and she can play all her music wirelessly and hear it throughout the house.

I would definitely recommend these speakers.

Eric

P.S. I picked them up at Sams Club for $228.00. They are usually $278.00, but they have a sale that goes through today 10/13/2014. I think the 54" is $296.00 after a $90.00 instant rebate and ends on 10/31/2014.

User avatar
makryger

Posts: 2132
Joined: Sun Jun 05, 2011 2:01 pm
Location: Illinois

HTPC Specs: Show details

#10

Post by makryger » Mon Oct 13, 2014 10:57 pm

Nice! Just noticed that Amazon has a similar discount too if you're a Prime Member. It's very tempting...
My Channel Logos XL: Get your Guide looking good! ~~~~ TunerSalad: Increase the 4-tuner limit in 7MC

boogmeister1

Posts: 73
Joined: Sun Jul 17, 2011 6:20 am
Location: Sacramento, CA

HTPC Specs: Show details

#11

Post by boogmeister1 » Tue Oct 14, 2014 2:23 am

I think I remedied the remote issue. I pulled out my Acoustic Research remote and programmed it for use with my soundbar. The family doesn't like the Acoustic Research remote, but if they want to use the soundbar, they'll learn to like the AR remote!! :D

Eric

Dkeyguy1

Posts: 162
Joined: Sun Dec 23, 2012 3:38 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#12

Post by Dkeyguy1 » Fri Oct 24, 2014 1:51 am

I don't remember what I was trying to program, but once had to program a universal and then teach the MS remote from that.
A year or two has past and brain cells have diminished......

Post Reply