Can't play "One Copy" protected channels?

Ask fellow members about Ceton's infiniTV tuners here.
Forum rules
Ceton no longer participate in this forum. Official support may still be handled via the Ceton Ticket system.
Post Reply
sbdman

Posts: 4
Joined: Fri Feb 07, 2020 3:45 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

Can't play "One Copy" protected channels?

#1

Post by sbdman » Fri Feb 07, 2020 4:15 pm

Up until the loss of the TV guide info, I've been able to play channels that have the Copy Protection "One Copy" set.
Then I installed epg123 to continue getting guide info. This install involved deleting the ehome directory. I'm not sure if this broke my playback, but now every time I try to play recordings with the "One Copy" protection set, it comes up with the message "Copying Prohibited" and "The broadcaster prohibits this content from being copied. You can only play this content on the same computer on which it was recorded".

This is on a HTPC Windows 8.1 Pro with Media Center and InfiniTV6 PCI installed and has been running fine for quite a few years. The Copy Protection channels marked "none" still play with no problems. The recordings are made on the same PC I'm trying to play them on.

Anyone have any idea what I need to do to fix this? I sure do miss my Fox News!
Last edited by sbdman on Fri Feb 07, 2020 8:32 pm, edited 2 times in total.

Space

Posts: 2102
Joined: Sun Jun 02, 2013 9:44 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#2

Post by Space » Fri Feb 07, 2020 6:00 pm

I don't believe the eHome directory is deleted during an EPG123 install, just the database within that directory.

In any case, I don't think deleting that directory would cause issues with PlayReady, and my install of EPG123 did not affect playback of CopyOnce recordings.

Other than installing EPG123, did you do any other change on your system (software or hardware)?

sbdman

Posts: 4
Joined: Fri Feb 07, 2020 3:45 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#3

Post by sbdman » Fri Feb 07, 2020 8:05 pm

No other changes were made since EPG123.

Space

Posts: 2102
Joined: Sun Jun 02, 2013 9:44 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#4

Post by Space » Sat Feb 08, 2020 12:01 am

How about before EPG123? Are you sure it was working before?

Other than some other change to your system, I don't know what it could be, perhaps someone else has some ideas...

sbdman

Posts: 4
Joined: Fri Feb 07, 2020 3:45 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#5

Post by sbdman » Sat Feb 08, 2020 9:58 am

I have several series recorded on the One Copy channel for several years. And had no trouble watching them daily. Then, after getting EPG123 set up and running (it works very well btw), I could no longer view new or older recordings of this channel, nor watch it live!

sbdman

Posts: 4
Joined: Fri Feb 07, 2020 3:45 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#6

Post by sbdman » Sun Feb 16, 2020 2:40 pm

SOLVED!!

Watching a movie with subtitles, I brought up my installed Shark007 advanced X64 codecs, and as usual it popped up to install the latest version.
I did something I usually don't do and updated it. BIG MISTAKE - this is what broke the Copy Once flag and made movie channels report they where Copy Prohibited, even for live viewing!
I uninstalled Shark007 and these channels play fine. And, since I prefer my receiver to decode audio and need bit streaming turned on, installed an older set of the Shark007 - 32 bit and 64 bit for WMC to do this. Now, everything is back to normal!

Space

Posts: 2102
Joined: Sun Jun 02, 2013 9:44 pm
Location:

HTPC Specs: Show details

#7

Post by Space » Mon Feb 17, 2020 11:15 am

Yes, you need to use the standard/WMC codecs for playback of copy protected recordings and live TV. I assume that the newer Shark codec pack replaced the standard codecs used by WMC and the older pack did not.

Post Reply